Apunts per ser uns perfectes amfitrions a casa nostra

Organització i previsió, èxit assegurat 

Sopar amb els amics sempre acostuma a ser un plaer. Organitzar un sopar a casa no comporta molta feina si t’organitzes bé. Si volem fer un àpat formal el primer que hem de tenir en compte són les característiques del mateix, necessitarem espai suficient i un pressupost per saber què podem fer.

En primer lloc, cal decidir el menú i, a continuació, preparar la llista d’ingredients per després fer la compra amb antelació. Ens estalviarem diners i tindrem temps per cuinar i preparar la casa.

El tipus de taula i els llocs que s’assignin als nostres convidats influiran en la consecució de l’objectiu desitjat i el desenvolupament correcte de la vetllada. La mida de la taula és important quan anem a fer les invitacions Si és un àpat entre amics de confiança o familiars, es pot estar una mica més estret. Si és formal, no hem de col·locar dotze persones on només n’hi caben deu.

Hem de convidar amb anticipació suficient (uns deu o quinze dies en casos de sopars importants i una mica menys en els altres casos). Dos o tres dies abans demanarem que ens confirmin l’assistència.

És convenient que donem alguna pista sobre com esperem que vesteixin els nostres convidats o quin tipus de reunió hem planejat perquè cadascú tregui les seves pròpies conclusions i assisteixi a la festa vestit adequadament. Ens estalviarem situacions compromeses que només servirien per enfosquir una vetllada inoblidable.

I també és important recordar-se dels petits detalls. No cal gastar-se molts diners, un element en alguna taula auxiliar, una flor en un gerro sobre la lleixa del lavabo i poc més donarà calidesa a la nostra llar.

Marta Domènech Virgili