Bodes cada vegada més sostenibles

Boda

En el món de l’organització de bodes, cada cop és més tendència la celebració de cerimònies on la responsabilitat social i la cura del medi ambient són protagonistes. Són moltes les parelles que a l’hora d’organitzar el seu enllaç tenen en compte la petjada mediambiental que deixaran. I amb això, no volem dir que la núvia no hagi de lluir un fantàstic vestit, ni que els convidats hagin de seure a terra mentre mengen amb les mans.

La petjada de carboni és una de les formes més senzilles de mesurar l’impacte que deixem sobre el planeta en el nostre dia a dia, i també quan organitzem un event. És per això que aquí us donarem alguns consells per tal de contribuir a minimitzar aquesta petjada.

Si volem una boda sostenible, el primer que haurem de fer és escollir el millor moment del dia per celebrar-la, així com el lloc idoni. Els casaments a l’aire lliure tenen com a avantatge que no cal gastar diners i recursos en decoració perquè ja disposem de la bellesa del lloc escollit i a més podrem aprofitar la llum natural al màxim. D’altra banda, celebrar l’enllaç i el banquet al mateix lloc farà que estalviem energia per no haver de fer trasllats d’un lloc a un altre. També podem recollir als convidats en punts concertats per tal d’evitar al màxim l’ús de vehicles particulars i col·laborar entre tots a reduir les emissions de CO2.

carpa bodaLa núvia pot triar entre diferents tipus de vestits: des d’un confeccionat amb roba ecològica, o reutilitzant-ne algun utilitzat anteriorment per la família o amigues. En tot cas, també existeix el lloguer de vestits, tant per a la núvia com pel nuvi.

Les invitacions més ecològiques són les virtuals, enviades a través del correu electrònic o creant pàgines web amb tots els detalls necessaris per a assistir a l’enllaç. En cas d’haver-ne de lliurar en mà, cal escollir papers reciclats i que no hagin estat decolorats amb clor. Pel què fa als regals, hem d’intentar que siguin ecològics i així ens permetrà compensar el CO2 generat durant la preparació i celebració de l’enllaç.

Per a la decoració hem de pensar en utilitzar aquells elements que ja són propis del lloc que hem escollit per a la cerimònia. Amb una mica d’imaginació es poden crear ambients molt agradables. Les flors que vulguem utilitzar han de ser de temporada i conreades per productors locals. Si decidim utilitzar plantes amb test, podem després utilitzar-les com a regal dels nostres convidats. O testos amb llavors, per a que cadascú ho planti a casa seva. Una forma original de retornar a la natura el CO2 que hem gastat en el nostre enllaç i reduir així la nostra petjada de carboni.

flores bodaQuan arribi el moment de pensar en el menú, escollirem productes de temporada i de proximitat, i si és possible, el més naturals possibles. A més d’un bon àpat, ens assegurarem que serà també molt sa. En una boda, sempre es produeix molta brossa i hem de fer la separació correctament.

La gent no presta atenció a aquelles coses que l’avorreixen. Quan organitzem un event, hem d’aconseguir captar l’atenció dels assistents i despertar-hi sentiments. Només així, aconseguirem que hi participin activament i no l’oblidin mai. A l’hora d’organitzar l’event, hi ha molts moments en els què podem posar el nostre granet de sorra per deixar als postres fills un món cada cop millor. Els organitzadors d’events o wedding planners cada cop hi estan més sensibilitzats així que deixeu-vos aconsellar!

Article original publicat en a la revista Viu Tarragona. 13.