Compromesos vol dir actuar!

2as Jornadas de Protocolo y Organización de EventosLes darreres setmanes han tingut lloc dues activitats en les quals d’una manera o altra, n’he estat implicada. Dues activitats molt diferents però que m’han portat a la mateixa a pensar en el mateix.

Els dies 28 i 29 de novembre, van tenir lloc a Oviedo las “2as Jornadas de Protocolo y Organización de Eventos” d’Astúries. D’altra banda, el dia 2 de desembre, l’assemblea general extraordinària de Asociació de Protocol i Relacions Institucionals de Catalunya va escollir Josep Solà com a president pels propers quatre anys.

La nostra professió viu una nova etapa que ens obliga a reinventar-nos constantment per mostrar la importància de la nostra feina, tant a les institucions públiques com a les empreses. Repetim fins a la sacietat que protocol no és col·locar banderes, seure convidats o una taula amb tot de coberts, alguns de formes impossibles.

A vegades sembla que ens faci por defensar la nostra formació acadèmica oficial, com si això signifiqués deixar de banda grans professionals sense aquesta titulació. Ens fa por parlar obertament de la possibilitat que a mig termini hi pugui haver un col·legi professional, perquè per poder-hi accedir sabem que caldrà acreditar molt bé la nostra formació i experiència professional.

Hem de ser crítics amb nosaltres mateixos. Encara no fem prou per la nostra professió. Hem de treballar “per” i “per a” tots, “per” i “per a” la nostra professió.

No n’hi ha prou amb fer-nos socis d’una o una altra associació, o més d’una com és el meu cas. No n’hi ha prou amb donar suport a una llista unitària. No n’hi ha prou en veure’ns un cop l’any sopant. Necessitem gent compromesa de veritat. Gent que lluiti per la dignificació de la nostra professió. I això només és possible participant de les activitats i deixant sentir la nostra veu allí on anem.

En una carta a tots els socis, Josep Solà ens convida a participar de forma activa en aquest projecte de totes i de tots. La nova junta no ho pot fer tot sola. Cal l’implicació de totes les sòcies i socis.

Asamblea general Asociación de Protocolo y Relaciones Institucionales de CataluñaTenim la sort de disposar avui de molts mitjans com les xarxes socials, no deixeu d’utilitzar-les per difondre la nostra feina. Denunciem les contractacions que sabem que no es fan com cal. Expliquem què és i què no és protocol. No amaguem el cap sota l’ala només perque ja tenim una feina. Ens hem de mullar!

Hagamos nuestro el lema de las “2as Jornadas de Protocolo y Organización de Eventos” de Asturias, “Crear, crecer y comunicar” porque tal y como dijo Elena Álvarez, presidenta de la Asociación de Protocolo, Eventos y Comunicación de Asturias en la conclusión, cada uno de nosotros somos una pieza imprescindible para formar el rompecabezas del protocolo y los eventos.

Sols no anirem enlloc, hi ha molt camí fet, però encara en queda molt. Com ens deia Ignacio Artango, coordinador de QOE, totss hem de sumar esforços i partir de la mateixa base‬. Tots som necessaris, però cal que fem junts aquest camí i no esperar que d’altres ens hi portin.

Publicat a la web ACPRI