Recordant els XX Jocs Juvenils Europeus (V)

Seguint la línia de la inauguració, la clausura va seguir un guió molt pautat en el qual es van diferenciar les parts artístiques i les parts protocol·làries, quan es va dur a terme el relleu a la següent ciutat organitzadora.

Sinopsi de l’espectacle

Entrada de les banderes de les ciutats – Acompanyats d’una música festiva, els abanderats van fer entrada a l’escena i es van col·locar al voltant de l’escenari. Les banderes, al fons escènic

@Jocs Juvenils Europeus 2010

@Jocs Juvenils Europeus 2010

Acte protocol·lari – Es va fer el lliurament de trofeus a totes les ciutats participants i a continuació, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va fer entrega de la bandera dels Jocs a la regidora de Joventut d’Encamp, Sra. Elisabet Pinós, ciutat que havia de fer Jocs l’any 2012.

@Jocs Juvenils Europeus 2010

@Jocs Juvenils Europeus 2010

“La llum dels planetes i el foc dels Diables” – Harmoniosament, el cel es va anar omplint d’uns grans i lluminosos planetes. Una música llunyana i profunda, va acompanyar els seus suaus moviments, que van arribar a formar un espectacular Univers de color. Aquesta pau es va veure alterada de sobte, apareixent personatges diabòlics d’entre la foscor. Els “diables” van ocupar l’espai, el fum no deixava veure els planetes, volia representar un caos. Però de cop i volta, uns potents raigs làser van tornar a descobrir els planetes i una reconeguda i espectacular música va cridar l’atenció de tots els assistents a la cerimònia. Era el moment de l’adéu. Un breu però intens castell de focs artificials, va acomiadar a tots els participants i amics fins al 2012.

Els Jocs Juvenils Europeus van finalitzar amb un sopar conjunt de les delegacions esportives i les oficials al Complex Educatiu on també es va celebrar un ball per als més joves que va permetre, un cop més, la convivència entre persones de diferents ciutats i cultures però amb un mateix objectiu durant uns dies

@Jocs Juvenils Europeus 2010

@Jocs Juvenils Europeus 2010

Vídeo de la  cloenda dels  Jocs Juvenils Europeus. Realizació de TAC12

Programa cultural

Tradicionalment, els Jocs Juvenils de les Ciutats Germanes acabaven amb una jornada cultural, destinada a treballar els valors europeus en grups formats per joves de les diferents ciutats. També es va fer als Jocs Juvenils Europeus i gràcies a la col·laboració de la Jove Cambra de Tarragona.

La gimcana és una proposta organitzativa que permet englobar diverses activitats i formes de jugar que ben definides i planificades permeten conduir al nombrós grup de participants entre la diversitat de jocs populars i tradicionals que tenen en comú la cooperació, com a objectiu i finalitat. A més fomentant la cooperació i de manera paral·lela es pot integrar la resta dels objectius, principis i valors que es vol ressaltar, i que en definitiva han de ser l’essència de l’activitat.

@Jocs Juvenils Europeus 2010

@Jocs Juvenils Europeus 2010

@Jocs Juvenils Europeus 2010

@Jocs Juvenils Europeus 2010

Els objectius principals de la gimcana van ser:

  •  Conèixer llocs de la ciutat que formen part del Patrimoni de la Humanitat
  • Afavorir la relació entre els joves de les diferents ciutats
  • Establir vincles d’amistat entre els joves participants
  • Fomentar la cooperació com a eina de projecció social, eradicant tot tipus d’exclusió

Recordant els Jocs Juvenils Europeus (I)

 Recordant els Jocs Juvenils Europeus (II)

Recordant els Jocs Juvenils Europeus (III).

Recordant els Jocs Juvenils Europeus (IV).